Indtil et besøg hos min søster i Limburg i syd Tyskland i 1984 var jeg lykkelig uvidende om eksistensen af model trucks, at man kunne købe dem enten som byggesæt eller færdig samlet, sågar fjernstyret, det ændrede mit liv på stedet. Da jeg så en flot Wedico Model i Hobbyshoppen dernede var jeg solgt: Jeg måtte have sådan en. Samme år købte jeg af 3 omgange min røde Wedico truck i Hobbyshoppen i Lübeck. Jeg tilstræbte at efterligne en rigtig amerikansk langsnude Peterbilt. Efter ca. et år og jeg ved ikke hvor mange timer har jeg tilføjet en masse autentiske detaljer og funktioner: Ekstra frontlygter, tågelygter, sidebelysning, lamper på skærme, trilexfelger, nav kapslertil baghjulene, kofanger, trinbræt til førerhuset, sovekabinen, solskærm, vindskærm på døren og drejelig trekantrude i døren.

Her ses betjeningspanelet i sovekabinen, de 2 Wedico roterende lamper har jeg forsynet med et lille spejl som roterer omkring den lille pære. Synlig er også noget af bagskærmen som er hjemmelavet.

De her synlige tilføjelser: Kølergrillen er lavet af gitteret fra en transistorradio, Peterbilt skilte er håndmalet, kølerfigur er filet ud af en aluminiumsklods, insektfanger, fungerende parallel vinduesviskere med interval styring, autentisk spejlophæng, spejlantennerne fungerer som modtager antenner til styring af lastbilens funktioner, autentiske runde sidespejle, springblinkanlæg (2 gule lys der blinker modsat af hinanden når der blinkes til en af siderne), og de yderste kabinelamper.

Her ses de lidt ændrede dør ophæng med instrumentbrættet og beklædningen af interiøret. Under sædet ses potentiometer til ændringen af interval timingen til vinduesviskerne.

Udover bag kofangeren med fungerende baglys, brems lys, springblink (2 gule lys der blinker modsat af hinanden når der blinkes til en af siderne) og så har jeg  malet et motiv på sovekabinen. 

Her et tæt blik på nogle af detaljerne.

bla. de autentiske runde sidespejle, spejlophæng, solskærm og side belysning

Her et kig ind i motor rummet med servo til styringen af koblingen det bevirker at jeg kan give gas mens modellen står stille.

Som man ser, så er der tilføjet en masse af detaljer og funktioner på denne min første truck, som afviger en del fra byggesættet skabt af udfordringen og kærlighed til dette dejlige og spændende hobby. Og det giver en masse dejlige oplevelser socialt og på udstillinger. Alle disse tilføjelser har jeg lavet i 1984-1985.